Uppfödning sedan 2005

Vi har alltid haft ett stort intresse för hästar. Emmas första tävlingsponny var det Kaspiska stoet Darkhorse Shimari som vi köpte 2003. Två år senare flyttade vi till vår hästgård i Knivsta och fick mer plats för hästarna och vi bestämde oss för att betäcka vårt sto som därmed blev starten till vår uppfödning. För att få tag på bra avelsmaterial och unika blodslinjer har vi importerat hästar från bl.a. England, Frankrike, Tyskland och USA.

Något år efter vår flytt till Knivsta fick vi äntligen köpa vår allra första Amerikanska miniatyrhäst som blev till salu, ett avelssto som vi länge haft ögonen på och velat köpa. Under 2014 importerade vi flera meriterade avelsston och avelshingstar som blev en stor tillgång till vår uppfödning och är idag basen i vårt avelsprogram. Vårt mål är att föda upp friska, sunda hästar med mycket god exteriör och kapacitet att tävla inom olika grenar. Vi är mycket stolta över att ha fött upp flertalet guldbelönade, godkända avelshingstar & Supreme vinnande hästar! Vi har även erfarenhet av export och har exporterat hästar till Nederländerna, Storbritannien samt de Skandinaviska länderna.

Varmt välkommen att kontakta oss om ni är intresserade av någon av våra hästar, betäckning eller bara vill veta mer om de olika raserna!

Hälsningar
Emma & Margareta Lindahl
Nordiclights Stuteri

MCC Kerdar's Knight
MCC BTUS Texan